wyszedł tak smaczny, że nie zdążyłam zrobic zdjęcia :)
(fotka z wczoraj: 2.02.2013)
ale przepisem się podzielę - bo, o ile na szynkę trzeba trochę poczekac, to kurczakowe cudo zajmuje tylko chwilę :)
składniki:
filet z kurczaka (ok. 400-450g)
1 łyżka czerwonej papryki
1 łyżka majeranku
1/2 łyżki soli
1/2 łyżki curry lub przyprawy do gyrosa
1/2 łyżki granulowanego czosnku
przygotowanie:
umyc i osuszyc mięso, natrzec przyprawami
owinąc szczelnie folią spożywczą (przezroczystą), włożyc do rękawa (do pieczenia) i dokładnie owinąc
całośc obwiązac dokładnie sznurkiem (można też użyc w tym celu gumek recepturek)
włożyc do garnka, zalac zimną wodą (cały filet musi byc zanurzony w wodzie)
zagotowac, a następnie zmniejszyc ogień do minimum i gotowac 30 min, zostawic na 15 min w gorącej wodzie
wyjąc z folii i ostudzic
MOŻNA PODAWAC NA CIEPLO I ZIMNO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz