najgenialniejszy wynalazek kulinarny świata! :)
oczywiście idealnie byłoby upiec je w piecu chlebowym albo chociaż na rozgrzanej blasze na ognisku...ale z patelni też mogą być niezłe :)
U W I E L B I A M !!!
Niby trochę mąki, wody i soli...a tu takie cuda można wyczarować!
szukałam proporcji idealnych, i w końcu znalazłam :)
na 8 dużych placków:
250g mąki (dowolnej)
150g wody
1 łyżeczka soli
piec na patelni bez tłuszczu ok. min z każdej strony (aż pojawią się charakterystyczne brązowe plamki)
oczywiście dodatki wg uznania: słodkie, słone, ciepłe, zimne, mięsne i wege...
dziś mój obiad to podpłomyki z twarożkiem, solą i szczypiorkiem :)
cudowność :*
Często do Ciebie zaglądam w poszukiwaniu inspiracji obiadowych. Niestety nie mogę sobie na wszystko pozwolić, bo karmię piersią. Jakieś sprawdzone pomysły na moją ukochaną cukinię?
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :)
Usuńco do diety mamy karmiącej polecam artykuł: http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html
Ja jestem na razie teoretykiem, ale pewnie niebawem przekonam się jak to jest w praktyce z ograniczeniami w diecie mamy KP ;)
co do cukinii - jest jeden wspaniały wynalazek turecki - placki z cukinii. chyba jeszcze nie publikowałam - obiecuję nadrobić te zaległości :) Pozdrawiam!
Byłam pewna, że masz już dzidziusia. Te małe bucki mnie zmyliły. Szczerze mówiąc bardzo uważałam na to co jem przez pierwszy miesiąc życia mojej córeczki. Dłużej nie wytrzymałam bez pomidora, a później jakoś poszło i teraz jem już wszystko. Na szczęście trafiłam na egzemplarz bez problemów brzuszkowych. w ogóle trafiłam na egzemplarz wyjątkowy, najlepszy na świecie:)
OdpowiedzUsuń20 year old Office Assistant IV Giles Cooksey, hailing from McBride enjoys watching movies like Funny Bones and Jogging. Took a trip to Ha Long Bay and drives a Ferrari 250 GT LWB California Competizione Spider. przejdz tutaj
OdpowiedzUsuń