przepis bardzo prosty:
1 op.ciasta francuskiego
1 duże jabłko
1 cytryna
ok. 1 szkl. gorącej wody
3 łyżeczki cukru
2 łyżeczki cynamonu
cukier waniliowy (wanilinowy)
przygotowanie:
Jabłka pokroic w bardzo cienkie plastry, przełożyc na patenię, zalac gorącą wodą, dodac sok z cytryny, cukier waniliowy i gotowac, aż jabłka zmiękną.
Wymieszac cukier z cynamonem, posypac równomiernie rozwinięte ciasto francuskie i pokroic je na paski (trochę węższe niż plasterki jabłek).
Układac jabłka, zawijac i wkładac do foremek na muffinki.
upiec (ok. 20 min w 200 st.)
podpowiedź foto na: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=413948665350168&set=a.344262798985422.77326.271915499553486&type=3&theater
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz